کمتری کسی است که با بهار نارنج آشنا نباشدو از عطر و رایحه آرامش بخشش لذت نبرده باشد. بهارنارنج سوغات فصل بهار در خطه شمالی است و کوچه ها را غرق در عطر خود می کند. شما بهارنارنج را چقدر می شناسید؟ می دانستید در کنار طعم و بوی استثنایی، خاصیت بسیاری دارد؟ در این بخش با ما همراه باشید تا با دمنوش بهارنارنج این گیاه همیشه سبز و خواص بهار نارنج برای اعصاب بیشتر آشنا شوید.

بهارنارنج
نارنج یک درخت همیشه سبز است که به شکوفه و گل آن، اصطلاحا بهارنارنج گویند. بهارنارنج عطر خاص و خوشبویی دارد و مزه آن کمی تلخ است. در طب سنتی بسیار ارزشمند و مفید است. بهارنارنج طبع گرم و خشک دارد و مناسب افراد با طبع سرد است.
بهارنارنج از شکوفه تا میوه آن ارزش غذایی بالایی دارد و کشف آن به دوره قرون وسطی بر می گردد. بهارنارنج حاوی املاح مغذی از جمله کلسیم، روی، منگنز، پتاسیم، مس، منیزیم، سدیم و ویتامین های گروه B و C و D است.
خواص بهارنارنج
بهارنارنج آنقدر خاصیت آرامش بخش دارد که به راستی با بویش آرامش را می توان حس کرد. مهمترین خاصیت آن نیز تقویت سیستم عصبی است. به طوری که دمنوش بهارنارنج باعث کاهش سردرد شدید و میگرن می شود از این رو دمنوش بهارنارنج برای سردرد بسیار موثر است. از دیگر خواص دمنوش بهارنارنج رفع تپش قلب، موثر در تقویت معده و کنترل حمله های قلبی را می توان اشاره کرد.
خواص بهار نارنج برای اعصاب
خاصیت بهارنارنج برای آرامش بسیار زیاد است و شدیدا توصیه می شود افرادی که از افسردگی و اسپاسم های عصبی رنج می برند از این دمنوش استفاده کنند. برطرف شدن ضعف اعصاب و احساس غم به خاطر انرژی بخش بودن و شادی آور بودن آن مطرح است و به خاطر خاصیت ضد استرس بودن برای قبل از جراحی ها که فرد این حس را تجربه می کند، پیشنهاد می شود. می توان گفت این دمنوش در هر سنی و شرایطی آرامش فکری به همراه دارد و به داشتن یک روز خوب کمک می کند. از این رو از خواص بهار نارنج برای اعصاب غافل نشوید.

طرز تهیه دمنوش بهار نارنج
برای تهیه یک دمنوش عالی با بهارنارنج ابتدا مقداری از گلبرگ خشک شده را در آب به جوش آمده قرار دهید. برای هر فنجان می توان یک قاشق چای خوری از شکوفه استفاده کرد اضافه کردن بیشتر آن مناسب نیست زیرا مزه آن بسیار قوی است. این دمنوش بعد از دم آمدن می تواند با عسل میل شود که طعم آن را چند برابر بهرت می کند.
دمنوش بهارنارنج را با چی بخوریم؟
بیشتر دمنوش ها با ترکیب چند گیاه خاصیت و اثر بخشی بیشتری خواهند داشت. اما باید این ترکیبات آگاهانه انجام شود و دو گیاه در تضاد هم نباشند. برای مثال دمنوش بهارنارنج و به لیمو بسیار مفید است. گیاه به لیمو یک گیاه فوق العاده در تصفیه دستگاه گوارش است و خاصیت آرامش بخشی بالایی دارد و در کنار بهارنارنج باعث از بین رفتن استرس و ناراحتی های عصبی می شود.
از دیگر ترکیبات جذاب با بهارنارنج تهیه دمنوش بهارنارنج و گل محمدی است. گل محمدی باعث تسکین دردها و هضم راحت غذا می شود. سرشار از آنتی اکسیدان بوده و اضطراب و درد و بیماری های التهابی را کاهش می دهد. به این خاطر ترکیب این دو گیاه می تواند به عنوان یک داروی خانگی موثر معرفی شود.
بهارنارنج یا دیازپام!
شاید برای شما نیز این سوال مطرح باشد که آیا بهار نارنج خواب آور است؟ در جواب باید گفت اگر احساس می کنید مدتی است خواب آرام از چشمانتان زدوده شده و یا بی خواب شده اید از عرق یا دمنوش بهارنارنج استفاده کنید. برای این کار تنها کافیست یک قاشق گل بهارنارنج را با دو لیوان آب بجوش بگذارید دم بکشد. بعد از 20 دقیقه آن را از صافی رد کنید و همراه عسل میل نمایید. خواهید دید در زمانی کوتاهی خواب خوشی را تجربه می کنید.
چکار کنیم دمنوش بهارنارنج تلخ نشود؟
از اشتباهات رایجی که در تهیه دمنوش بهارنارنج مطرح می شود، گذاشتن بهارنارنج با آب زیر شعله است. برای داشتن یک دمنوش بدون تلخی نباید بهارنارنج با آب بجوشد، بلکه بعد از جوشیدن آب، آن را داخل ضرف بهارنارنج ریخته و اجازه می دهیم به مدت 15 تا 20 دقیقه دم بکشد. البته این نکته را فراموش نکنید که بهارنارنج تلخی کمی در ذات خود دارد که با اضافه کردن عسل می توانید آن را به طعمی دلپدیر تبدیل کنید.

دمنوش بهارنارنج و سلامت زنان
مشکل عمده خانم هایی که دچار تاخیر در قاعدگی شده اند، احساس اضطراب، افسردگی و عصبی بودن ذکر می شود و پیش از این آموختیم آرامش اعصاب از خاصیت های اعجاب انگیز بهارنارنج است. حال علاوه بر این مزیت بزرگ، بهارنارنج قاعده آور است و درد های قاعدگی را تسکین می دهد، همچنین بی خوابی های پیش از قاعدگی را کاهش داده و آن را تنظیم می کند.
از دیگر فواید بهارنارنج برای زنان می توان به خواص بهارنارنج در افسردگی بعد از زایمان اشاره کرد، با مصرف به اندازه آن می توان به راحتی این دوران را پشت سر گذاشت و آرامش قبل از بارداری را بدست آورد.
آیا دمنوش بهارنارنج مظر است؟
بهارنارنج جزو بی ضررترین گیاهان دارویی است اما استفاده بیش از اندازه آن می تواند به کبد آسیب بزند. استفاده آن در دوران شیردهی و بارداری باید با مشورت پزشک باشد. افرادی که بیماری قلبی دارند باید از دمنوش بهارنارنج در حد اعتدال استفاده کنند زیرا عصاره بهارنارنج باعث بالا رفتن فشار خون و ضربان قلب می گردد. بنابراین می توان گفت بهار نارنج و فشار خون در استفاده زیاد به نوعی در تضاد هستند.همچنین استفاده بالای آن بی خوابی به دنبال دارد که حتی با بوییدن زیاد آن نیز این اثر حفظ خواهد شد.
طعم لحظه های ماندگار با دمنوش بهارنارنج
دمنوش ها می توانند یک نوشیدنی عالی برای استفاده روزانه باشند. دمنوش بهارنارنج نیز با ترکیب با گیاهان دیگر می تواند خاصیت چند برابری ایجاد کند و ما را از انواع بیماری ها مصون دارد. امروزه استفاده از گیاهان دارویی بهترین گزینه برای دوری از عوارض داروهای شیمیایی هستند که یکی از مفیدترین این گیاهان استفاده از دمنوش بهارنارنج است. دمنوش بهارنارنج با خواص و ارزش های بی شمارش علاوه بر خواص دارویی می تواند در انرژی بخشیدن به یک روز پرکار مفید باشد.
ثبت ديدگاه